Merlin for bilingual education in Eemnes, tweetalig onderwijs in het Gooi
  
  
  
Beschrijving
  
Tweetalig basisonderwijs
  
http://www.merlijn-eemnes.nl/onderwijs/Paginas/Early-English.aspx
1
  
2
  
3
  
4
  
5

Merlin: voor tweetalig onderwijs in Eemnes

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Merlin is een vriendelijke tweetalige basisschool in landelijk Eemnes. We bieden van groep 1 tot en met 8 lessen in zowel het Nederlands als het Engels. Het is ons doel om de kinderen goed Nederlands te leren en Engels te leren verstaan en spreken. De verdeling is ongeveer 60 - 40%
De kinderen van nu groeien op in een wereld waarin internationalisering vanzelfsprekend is geworden. Naar onze school komen zowel Nederlands als Engelstalige kinderen uit Eemnes en omstreken, De ouders hebben gemeen dat zij het beheersen van het Nederlands en het Engels een belangrijke meerwaarde vinden voor hun kind.

Als je ook een wereldtaal leert spreken kun je al snel communiceren met veel meer mensen. Als je al een wereldtaal spreekt maar nog geen Nederlands, dan is het fijn om dat ook te leren als je hier woont. Het leren van een nieuwe taal verloopt in de praktijk vanzelfsprekend en spelenderwijs. We starten daarmee direct vanaf groep 1. De leerkrachten van Merlin zijn hiervoor speciaal opgeleid. 

We zijn een TPO school, dit houdt in dat we één van de 17 scholen zijn in Nederland die een groot deel van de lessen ook in het Engels mogen aanbieden. Als TPO school zijn we volop in ontwikkeling.

Ik vind het steeds weer geweldig om te zien hoe kinderen met diverse achtergronden samen leren en communiceren in onze Nederlands/Engelse onderwijssetting. U bent van harte welkom om eens te komen kijken hoe dat er in de praktijk uitziet.

Graag tot ziens,

Annette Jonker

directeur Merlin


​Merlin: for bilingual primary education in Eemnes.

Merlin is part of the ‘Alberdingk Thijm Scholen’ and offers accessible bilingual primary education, close to home.

We teach the children how to communicate and work together. Nowadays the English language plays a big part in our society. Therefore we teach an important part of our lessons in English from group 1 onward. We do so in a thematic way with the International Primary Curriculum (IPC). All lessons are offered to the children within a theme. Read more about IPC here.

In our society there is more attention for bilingualism. In a pilot (TPO) we develop, together with 19 other primary schools, education that meets that. Our teachers are qualified and the children are super proud of their accomplishments.

Read here about TPO.

 Agenda

Bekijk alles​​​​​​​​